tisdag 17 oktober 2023

Tänk vad man gör för sin trädgård

Många år sedan köpte vi ett växthus och det placerade vi på vårat altandäck och det var nära huset så det va väldigt bra. Sen bestämde vi oss för att bygga ut och då var dilemmat just växthuset. Skulle vi behöva plocka ner allt och bygga upp det igen på en annan plats, men jag tyckte vi kunde förflytta en del av altanen som växthuset stod på istället. Maken såg tveksam ut när jag kom med den idén. Vi plockade ur allt glas ur växthuset så att bara ramen var kvar och vi gjorde ordning grunden där växthuset skulle placeras och sen sågade maken ut den delen som skulle flyttas ur altanen. 

När det var dags att flytta den så bad vi vänner i grannskapet om hjälp att dra. Det var spännband överallt och sen drog de. 

Allt vägde väldigt mycket så det var tungt att dra och flera av dem ville ge upp och sa att det går inte. Men inte min man inte. Vi hämtade virke som vi hade hemma och lade under altandelen som skulle flyttas och som då skapade en rullande effekt. Otroligt nog gick det men med mycket slit och starka kroppar och jävlaranamma. Under tiden de drog och slet så fick jag gräva upp växter i deras väg och flytta dem för stunden.

                                       

                                    

Det var väldigt spännande och oroande att alla skulle ge upp och vi skulle ha ett växthus mitt i gräsmattan. Men det kom på plats och det blev en väldigt bra plats för växthuset och oss som kan sitta och njuta i det. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hela tiden något nytt

Varje dag som man går ut och tittar till växterna så har det alltid hänt något nytt. Idag har potatisblasten börjat titta fram och nävor bör...